Financieel advies kantoor
Locatie icoon

Hoofdkantoor

Vest 195, 3311 TV Dordrecht

Hypotheken

Hypotheken

Bent u starter en op zoek naar uw eerste koophuis? Bent u op zoek naar een ander huis? Of wilt u weten of uw hypotheek nog wel optimaal aansluit bij uw situatie? Dan is het een goed idee om advies in te winnen. Een hypotheek afsluiten doe je voor een lange tijd en is daarom een ingrijpende beslissing. Het is daarom belangrijk dat u de juiste keuze maakt die het beste bij u past. Wij zullen samen met u kijken welke hypotheek het beste is voor u, niet alleen voor het heden maar ook voor de toekomst. Welke situaties gaan of kunnen zich voordoen en wat voor invloed heeft dit op uw financiële situatie.

Er zijn verschillende vormen van hypotheken, namelijk een lineaire-, een annuïteiten- en een aflosvrije hypotheek.

Een lineaire hypotheek houdt in dat u over de gehele periode elke maand een vast bedrag aflost. Door de aflossing wordt de restschuld lager en daardoor zal elke maand de rente dalen. Dit betekent dat u in het begin hoge maandelijkse lasten heeft, maar deze lasten nemen elke maand af. Aan het eind van de looptijd heeft u het gehele bedrag afgelost.

Bij een annuïteitenhypotheek betaalt u over de gehele periode elke maand hetzelfde bedrag, de annuïteit. Wel zullen er binnen dit bedrag veranderingen zijn. U betaalt in het begin veel rente en weinig aflossing, maar aan het eind van de looptijd lost u veel af en betaalt u weinig rente. Ook bij deze hypotheek geldt dat u aan het eind van de periode, de gehele schuld heeft afgelost.

Een aflossingsvrije hypotheek is alleen nog maar beschikbaar voor mensen die voor 2012, deze hypotheekvorm al hadden afgesloten. Deze mensen mogen de aflossingsvrije hypotheek meenemen naar een nieuwe hypotheek. Alleen mag deze hypotheek niet meer dan 50% van de marktwaarde van de woning zijn. Het andere gedeelte van de 50% zal binnen de looptijd afgelost moeten worden, bijvoorbeeld via een lineaire- of annuïteitenhypotheek.

Ook zullen onze specialisten altijd kijken of de Nationale Hypotheek Garantie op u van toepassing kan zijn. Dit houdt in dat bij bepaalde omstandigheden, waarin u niks anders kunt dan uw huis verkopen onder de waarde van de hypotheek, deze restschuld zal worden kwijtgescholden door de Nationale Hypotheek Garantie.